کابل کولری به عنوان تجهیزاتی برای انتقال انرژی الکتریکی به موتور کولر مورد استفاده قرار می‌گیرند. به علاوه انتقال حرارت و ارسال سیگنال‌های کنترلی از جمله‌ی دیگر وظایف این دسته از کابل‌های برق به شمار می‌آید.از نظر ساختاری کابل کولر معمولاً از یک هادی مسی که با چندین لایه پوششی محافظت می‌شود، تشکیل شده است.

لایه بیرونی این دسته از کابل‌های برق از جنس PVC (پلی ‌کلرید وینیل) یا TPE (ترموپلاستیک الاستومر) می‌باشد که به کابل مقاومت بالایی در برابر آب و خوردگی اعطا می‌کند. لایه داخلی این کابل‌ها نیز اغلب از مواد مخصوصی تشکیل شده است که جهت کاهش دمای کابل و حفظ کیفیت سیم هادی برق مناسب می‌باشد.

نمایندگی سیم و کابل کمان

صنایع کابل کمان، یکی از مراکز معتبر و فعال در زمینه عرضه انواع مختلف کابل از جمله کابل‌های کولری می باشد. لذا جهت ثبت سفارش و خرید این دسته از تجهیزات و انواع سیم و کابل می توانید از طریق شماره های مندرج در سایت، با کارشناسان فروش ما تماس گرفته و از مشاوره تخصصی آنها استفاده نمایید.

جهت کسب اطلاعات تکمیلی راجع‌به خرید  سیم و کابل وارد شوید

قیمت کابل کولری

بدون شک یکی از مهمترین پارامترها در هنگام خرید کابل کولری و هر تجهیزات دیگری، قیمت آن است. قیمت کابل‌های کولر به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که جنس کابل و افشان یا مفتولی بودن آن، نوع کولر و گازی یا آبی بودن آن، کیفیت کابل کولر از جمله‌ی مهمترین آن‌ها هستند. در نتیجه برای ارائه قیمت روز کابل کولری باید تمامی این عوامل را مد نظر قرار داد.

قیمت کابل کولری

انواع کابل کولری

اما در خصوص مهمترین انواع کابل کولری لازم به ذکر است که کابل‌‌های کولر، دارای انواع مختلفی هستند که هر یک به دلایل و کارایی خاص خود مورد استفاده قرار می‌گیرند. از نظر جنس کابل‌های کولری را می‌توان به دو نوع کابل کولری مفتولی و کابل افشان تقسیم بندی کرد.

1. کابل کولری مفتولی

همچنین از نظر نوع عملکرد این کابل‌ها به دو دسته کابل‌های مخصوص کولر آبی، کابل‌های مخصوص کولر گازی تقسیم بندی می‌شوند.همچنین، جنس هادی این کابل‌ها از نوع مس خالص مفتولی است و جنس عایق آن‌ها از PVC/C و جنس فیلر آن‌ها از PVC تولید می‌شود. در کابل‌های کولری روکش از PVC تولید شده و جنس غلاف آن از PVC/ST4 است.

رنگ غلاف کابل کولری مفتولی سفید و یا مشکی بوده و کابل‌های مفتولی را می‌توان در شرایط مختلفی مثل دیوار آجری یا بتونی، زیر یا روی گچ، درون لوله یا درون داکت و در محیط های خشک و مرطوب نصب کرد.

2. کابل کولری افشان

یکی دیگر از پرکاربردترین انواع کابل‌های کولری که می‌توانند در شرایط خاص عملکرد خوبی داشته باشند، کابل کولری افشان هستند. این محصولات از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند و از دو یا چند رشته سیم افشان که هادی آن‌ها از جنس فلز مس است، تولید شده‌اند.

این تجهیزات نسبت به نوع مفتولی، مقاومت کمتری دارند. با این وجود، این دسته از کابل‌های کولری به دلیل قیمت مناسب‌تر، می‌توانند یک گزینه‌ی محبوب باشند.

انواع کابل کولری

کاربرد کابل کولری کجاست؟

بدون شک کابل‌ها یکی از مهمترین اجزای وسایل برقی هستند. در خصوص کابل کولری هم این موضوع کاملا صادق است. همانطور که قبلا هم ذکر شد، کابل‌های کولر وظیفه انتقال جریان الکتریکی به موتور کولر و همچنین ارسال سیگنال‌های کنترلی را در کولرهای گازی را بر عهده دارند. این تجهیزات الکتریکی، باید با تامین انرژی کولر، شرایط را برای خنک سازی محیط فراهم کنند.

ساختار کابل کولر چگونه است؟

در خصوص ساختار کابل‌های کولری لازم به ذکر است که بسته به نوع کابل کولری، ساختار این کابل‌ها می‌تواند متفاوت باشد. با این وجود، دو جزء اصلی این دسته از کابل‌های برق هادی جریان و روکش کابل هستند. کابل‌های کولر معمولاً از مس آنیل شده ساخته می‌شوند تا بتوانند جریان الکتریکی را به خوبی از خود عبور دهند.

در راستای این هدف از هادی افشان یا مفتول استفاده می‌شود. کابل‌های افشان قابلیت انعطاف و پذیرش فشار بیشتری را دارا هستند. اما اگر شرایط محیطی سخت باشد، کابل‌های مفتول با مقاومت بالاتری برای مقابله با شرایط سخت به کار گرفته می‌شوند.

جنس روکش استفاده شده در کابل کولری از نوع PVC بوده که علاوه بر قدرت و انعطاف پذیری بالا، در برابر شرایط سخت آب و هوایی نیز بسیار مقاوم است. روکش‌هایی که برای کابل‌های کولر استفاده می‌شوند در دو رنگ سفید یا مشکی عرضه می‌گردند.

نوع دیگری از عایق‌های استفاده شده در کابل‌های کولر، از جنس XLPE است که خاصیت ضد آب دارد و در برابر پوسیدگی مقاوم است. لازم به ذکر است که کیفیت روکش نقش بسیار مهمی در طول عمر و عملکرد بهتر کابل کولر بازی می‌کند.

روکش کابل کولری آبی از کابل‌ها باید از جنس پلاستیک با کیفیت بالا تولید شده باشد تا بتواند در برابر پوسیدگی و خوردگی ناشی از عوامل محیطی مقاومت مناسبی از خود نشان دهد.

ساختار کابل کولر چگونه است؟

کابل کولر چند رشته است؟

کابل کولری به دو صورت افشان و مفتولی تولید و عرضه می‌شود. با این وجود، اصولا این کابل‌ها دارای سه یا چهار رشته سیم هستند. این سه رشته برای پمپ، برق و سرعت تند کولر به کار گرفته می‌شوند. البته باز هم بسته به نوع کولر، نحوه عملکرد آن و همچنین شکل سیم، تعداد رشته‌های کابل کولر می‌تواند متفاوت باشد.

همچنین بخوانید :صفر تا صد نحوه انتخاب کابل برق برای کولر گازی

تفاوت کابل کولر آبی و کابل کولر گازی چیست؟

در ادامه به معرفی برخی ویژگی های منحصربفرد کابل های مورد استفاده در کولرهای گازی و آبی که باعث ایجاد تفاوت میان این دو نوع کولر شده است، می پردازیم:

  • عملکرد و راه اندازی کولرهای آبی و گازی با یکدیگر متفاوت است
  • کابل‌های استفاده شده در هر کدام از آن‌ها نیز با یکدیگر متفاوت هستند
  • کابل‌های استفاده شده در کولرهای آبی معمولا ظرفیت جریان پذیری کمتری دارند.
  • کابل کولر گازی در زمان راه اندازی مجبور به عبور جریانی نزدیک به دو برابر جریان عادی است
  • کابل کولر آبی در زمان روشن شدن دستگاه به جریان دو برابری نیاز دارد
  • کابل‌های استفاده شده در کولرهای آبی از سطح مقطع کوچکتری نسبت به کولر گازی برخوردار هستند و قطر کمتری دارند
  • کابل‌های کولر گازی با سطح مقطعی بالاتر از 4 میلی‌متر تولید می‌شوند
  • در کابل کولری آبی جهت اتصال و راه اندازی کولرهای آبی، از کابل‌های همراه با روکش پی وی سی و دارای محدوده ولتاژی 300 تا 500 ولت استفاده می‌شود
  • کابل کولری آبی در سیستم‌های خنک کننده آبی وظیفه انتقال برق به موتور و کلیدهای دستگاه را بر عهده دارد
  • کابل کولری گازی حد فاصل کولر گازی تا پریز برق را پوشش می‌دهد
  • نوع کابل کولرهای گازی، بسته به ظرفیت کولر تعیین می‌شود
  • اگر ظرفیت کولر گازی بین 1800 تا 24000 باشد، باید از کابل 2 در 4 استفاده کنید و در صورتی که ظرفیت کولر به 36000 برسد، باید از کابل 2 در 6 بهره بگیرید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =