لاله زار در هجوم سیم و کابل های تقلبی

لاله زار در هجوم سیم و کابل های تقلبی


کابل کمان با سالها سابقه درخشان یک هدف واحد در فروش سیم و کابل در کشور دارد و آن هم فروش و عرضه سیم ها و کابلها با استاندارد و کیفیت لازمه به مشتریان خود است. اهمیت این موضوع به قدری است که باید اشاره کرد اکثر اتفاقات آتش سوزی در مغازه و حتی کارخانه ها استفاده از کابل های بی کیفیت و بدون استاندارد است.بنابراین فروش سیم و کابل با کیفیت و قابل رقابت با محصولات و برندهای خارجی هدف بزرگ صنایع کابلسازی کمان محسوب می شود.

همچنین بخوانید : مراحل تولید در کارخانه کابلسازی

نمایندگی سیم و کابل کمان

گفته می‌شود که حجم بالایی از سیم و کابل های بازار ایران از استانداردهای لازم برخوردار نیستند و یکی از دلایل عمده آتش‌سوزی‌های شهری نیز اتصالی این سیم‌هاست. نمونه اخیر آن نیز آتش‌سوزی سالن همایش‌های وزارت کشور است که دلیل آن اتصالی برق عنوان شد. به گفته یکی از کارشناسان انجمن سیم و کابل ایران تنها 20 تا 30 درصد کابل‌های موجود در بازار استاندارد هستند و به همین دلیل بر اساس آمارهای رسمی سازمان آتش‌نشانی نزدیک به 50 درصد آتش‌سوزی‌های تهران بر اساس اتصالی کابل‌های ساختمان‌هاست.

برای پیگیری این مسئله کیفیت سیم‌ و کابل‌های موجود در بازار ایران به خیابان لاله‌زار رفتیم تا از کسبه آنجا این موضوع را جویا شویم.

خیابانی که بیشتر به‌عنوان بورسی برای انواع چراغ‌های روشنایی و همچنین سیم و کابل شناخته می‌شود.

مشکل دوگانه بازار سیم و کابل لاله‌زار خیابانی قدیمی و کم‌پهناست و حمل‌ونقل انواع و اقسام بار در این خیابان رفت‌وآمدها را در پیاده‌روها و خیابان با مشکل مواجه کرده است.

عباسی که یکی از این کسبه‌های لاله‌زار، این شلوغی و راه‌بندان را یکی از خصوصیات بازارهای تهران و ایران دانست.

وی در مورد سیم و کابل گفت: بیشتر سیم‌ها و کابل‌ها در این خیابان به‌صورت عمده به فروش می‌رسد و سازندگان و پیمانکاران خریداران اصلی به شمار می‌روند.

 کابلهای تقلبی در بازار

مردم عادی هم هستند که یا در خانه خود تعمیرات دارند و اگر خریدهای کوچک داشته باشند همانند سیم‌های سیار، دیگر اینجا نمی‌آیند بلکه می‌توانند از هر مغازه الکترونیکی خرید کنند. عباسی در مورد غیراستاندارد بودن سیم‌ها و کابل‌های بازار ایران گفت: در این زمینه دو نکته وجود دارد؛ یکی اینکه بعضاً از سیم‌ها و کابل‌هایی استفاده می‌شود که از استانداردهای لازم برخوردار نیستند و مشکل دیگر سیم‌کشی ساختمان‌هاست که توسط کسانی انجام می‌گیرد که تخصص و تجربه کافی ندارند.

وی ادامه داد: در شرایط امروز بازار ایران تقلب بسیار ساده است و در هر بخشی محصولات زیرزمینی و زیرپله‌ای تولید می‌شوند و خریداران هم به دلیل قیمت پایین از این نوع کالاها استقبال می‌کنند.

البته مردم فرق محصولات خوب و بد را می‌دانند اما سازندگانی که ما به آنها بسازوبفروش‌ می‌گوییم و پیمانکارانی که دلشان به حال پول کارفرما و آسایش مصرف‌کننده نمی‌سوزد بیشتر به سمت این محصولات بی‌کیفیت کشیده می‌شوند.

عباسی گفت: در قسمت اجرا نیز امروز هر کسی به خود جرئت ورود به کاری را می‌دهد که در آن تخصص ندارد.

کسی سیم‌کشی را به‌صورت تجربی یاد گرفته ولی از استانداردها باخبر نیست و یا موارد اساسی را غلط اجرا می‌کند.

اینجا عمده‌فروشی است آقای کارگر، صاحب یک باب مغازه‌ است که تنها در زمینه سیم و کابل فعالیت می‌کند. کتابی جلوی ما قرار می‌دهد و می‌گوید اینها لیست همه کابل‌ها و سیم‌های موجود در انبار است. از سیم‌های اصلی ساختمان گرفته تا انواع کابل‌های تلفن، کابل‌های اینترنتی در همه کیفیت‌ها و قیمت‌ها. وی در این رابطه گفت: هر کابلی در ساختمان به‌نوعی کاربرد دارد و به همین دلیل این کابل‌ها بسیار متنوع هستند.

کابل‌های برق فشار قوی با کابل‌های برق فشار ضعیف حتماً متفاوت هستند. وی ادامه داد: این کابل‌ها بر اساس جنس، شکل، سطح مقطع و همچنین هادی یا عایق بودن تقسیم‌بندی می‌شوند. اصل آن است که در کابل‌های هادی از سیم مسی، آلومینیوم یا آلیاژهای مخصوص استفاده شود.

بر اساس همین تنوع در استانداردهای جهانی تعریف شده است که این کابل‌ها را با علامت اختصاری از هم جدا می‌کند مثلاً RM،RE و یا SE، SM. همچنین کابل‌های هادی مسی NYA و همچنین سیم نیمه‌افشان NYAB و NYAF از جمله دیگر حروف اختصاری است که در کابل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رنگ کابل‌ها نیز از جمله مواردی است که در انتخاب کابل‌ها کمک می‌کند، بر اساس استاندارد صنعتی ایران به تعداد سیم‌های داخل کابل رنگ کابل تغییر می‌کند و البته رنگ‌های آبی، سبز، سیاه، قهوه‌ای و قرمز برای کابل استفاده می‌شود، شاید دیگر کشورها در این زمینه استاندارد متفاوتی داشته باشند.

کارگر در مورد کابل‌های عایق گفت: در مورد عایق سیم‌ها معمولاً از جنس پلاستیکی است که باید در مقابل گرما مقاومت داشته باشد. حتی در بعضی موارد این عایق‌ها آب شده و سیم‌ها لخت شده‌اند. البته این موضوع به کیفیت سیم‌ها و مقاومتی که ایجاد می‌کنند نیز ربط دارد.

معمولاً عایق‌ها از جنش PVC هستند البته عایق‌های دیگری همچون کاغذ و برخی ترکیبات شیمیایی در بعضی کابل‌هاقرار می‌گیرند که باید بر اساس شرایط کاری و محیطی و نوع مصرفی که دارند، از استحکام مکانیکی و مشخصه‌های الکتریکی لازم برخوردار باشند. وی افزود: به خاطر حساسیت این کالا استانداردهای زیادی وجود دارد و شرکت‌های ایرانی نیز آنها را رعایت می‌کنند.

 کابلهای تقلبی عامل آتش سوزی

بر اساس استاندارد جریان گذری از کابل نباید از 70 درجه سانتی‌گراد تجاوز کند. کارگر گفت: به‌صورت کلی 14 نوع سیم و کابل از سیم‌های میله‌ای گرفته تا کابل‌های افشان و کابل‌های کنترل و شبکه در بازار سیم و کابل ایران به فروش می‌رسد. کیلویی می‌فروشیم حجتی، یکی دیگر از کسبه در مورد نحوه فروش سیم و کابل گفت: این کابل‌ها را وزن می‌کنیم و برحسب کیلوگرم به فروش می‌رسانیم. قیمت‌ها نیز بسیار متفاوت است و بر اساس برند، کیفیت و کاربری تفاوت می‌کنند.

وی در مورد تشخیص کابل خوب از بد گفت: متأسفانه الان حتی علامت‌ استاندارد را هم تقلب می‌کنند و تشخیص کابل‌های اصل از تقلبی برای کسانی که با بازار سیم و کابل آشنایی ندارد بسیار سخت است.

شاید بهترین معیار توجه به قیمت و درخواست گارانتی است. به‌هرحال کابل‌هایی که بی‌کیفیت تولید می‌شوند نمی‌توانند گارانتی بدهند و عموماً به قیمت‌های بسیار پایین نیز عرضه می‌شوند چون‌که از آلیاژهای مناسب استفاده نکرده‌اند. بالا رفتن قیمت مس نیز به این موضوع دامن زده است.

حجتی گفت: در بازار لاله‌زار نیز این محصولات عرضه می‌شود. به‌طورکلی اين محصولات به انواع درجه يك، دو و سه تقسیم‌بندی می‌شوند كه در اين ميان برخي از محصولات كشور چين و ايران بی‌کیفیت‌ترین و ارزان‌ترین سيم و کابل‌های موجود در بازار هستند. کیفیت محصولاتی همچون سیم و کابل را نمی‌توان از وزن و بسته‌بندی تشخیص داد.

پس بهتر است خریدار فرم استاندارد را درخواست کند تا فروشنده نیز بداند در صورت آوردن کالاهای بی‌کیفیت آن را نمی‌توانند بفروشند. باید کل روند خریدوفروش کالای بی‌کیفیت مختل شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =